Logo HanseFlora

HANSEFLORA – STABILIZACJA MIKROFLORY W SADOWNICTWIE I UPRAWACH

HanseFlora to nowoczesny i innowacyjny biopreparat wyprodukowany na bazie szczepu i metabolitów unikalnego gatunku drożdży Debaryomyces hansenii. Dzięki naturalnym i aktywnym metabolitom drożdżowym wspomaga naturalne mechanizmy obronne roślin sadowniczych i owoców – w szczególności jabłek, truskawek i winogron.

HanseFlora zapewnia optymalny skład i poziom mikroflory, ograniczając nadmierny rozwój komórek grzybowych. Dodatkowo wspiera rozwój owoców oraz stabilizuje ich mikroflorę podczas przechowywania, wydłużając trwałość i jakość.

Logo HanseFlora

Zalety stosowania preparatu HanseFlora:

Preparat działa poprzez oddziaływanie drożdży antagonistycznych na wzrost grzybów strzępkowych. Przykład: A – kontrola, B – zahamowanie wzrostu grzyba strzępkowego na płytce w obecności drożdży antagonistycznych.